Spaghetti z papryką i cytryną

Składniki:

  • makaron Spaghetti
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 250 ml gęstej śmietany
  • papryka
  • 2 cytryny
  • świeżo utarty parmezanem
  • sól

Wykonanie:

Zdejmij z cytryny cienką warstwę skórki w formie wstążki. Miąższ pokrój na malutkie kawałki. Z drugiej cytryny wyciśnij sok. W garnku o grubym dnie zrumień na oliwie czosnek. Dodaj śmietanę, sól i kawałki cytryny, skórkę i na średnim ogniu podgrzewaj 4-5 minut. Dodaj sok z cytryny i gotuj przez 2-3 minuty. Ugotuj spaghetti. Do garnka z sosem przełóż makaron. Dodaj pokrojoną paprykę i parmezan, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Smacznego!