Składniki:
- makaron Spaghetti
- 20 dkg boczku ( ilość uzależniona od ilości osób)
- 3 ząbki czosnku
- małe opakowanie śmietany
- 2 jajka plus 1 żółtko
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- parmezan
- natka pietruszki
Wykonanie:
Na początku podsmażamy boczek pokrojony w kostkę na oliwie z oliwek na złoty kolor. Następnie dodać drobno posiekany czosnek.
W osobnym naczyniu rozbełtać widelcem jajka, dodać garść parmezanu, sól oraz posiekaną pietruszkę.
Makaron ugotowany al dente, odcedzić i wrzucić na patelnie. Kolejno dodać uzyskaną masę którą przyrządzaliśmy z jajek, dodać szybko śmietanę i energicznie wszystko wymieszać. Doprawić dużą ilością pieprzu. Na wierzchu posypać parmezanem .
Smacznego!
