Smacznego:

makaron farfalle
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
150g chudego bekonu pokrojonego w kostkę
8 dymek pokrojonych w krążki
2 łyżki mąki
1 szklanka bulionu warzywnego
1/2 wytrawnego białego wina
400g mrożonego groszku
sól, pieprz
2 łyżki natki pietruszki

Składniki:

makaron farfalle
¼ szklanki oliwy z oliwek
45g posiekanych orzechów pinni lub włoskich
2 szalotki posiekanej
2 ząbki czosnku
6 minicukinii, pokrojonych w plasterki
350g pieczarek pokrojonych
1 duża żółta papryka
3 marchewki pokrojone w krótkie paski
2 łyżki tymianku
sól, pieprz
starty parmezan

Składniki:

makaron farfalle
2 łyżki oliwy z oliwek
2 dymki pokrojone
1 ząbek czosnku posiekany
1 łyżka wody
4 duże minicukinie
100g rukoli posiekanej
1 liść laurowy
1/2 szklanki wytrawnego wina
400g fasoli bolotti lub kidney z puszki odcedzonej
sól, pieprz
2 łyżki natki pietruszki
parmezan starty na tarce

Składniki:
makaron farfalle
duża pierś z kurczaka
pieczarki
cebula
2 łyżki masła
18% śmietana
sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na maśle. Zdejmujemy o z ognia. Następnie siekamy cebulkę i pieczarki i również podsmażamy na maśle, gody woda odparuje a one się przyrumienią z powrotem [...]