Skład:

-makaron fusilli kolorowy
-1 łyżka gruboziarnistej soli
-4 łyżki oliwy z oliwek
-4 dojrzałe duże pomidory
-2 posiekanego ząbki czosnku
-2 łyżki pietruszki drobno posiekanej
-350g mozzarelli
-sól, pieprz

Składniki:

makaron fusilli
1/2 pęczka szparagów
kozi ser około (80g)
zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz, bazylia

Składniki:

maron farfalle (kokardki)
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka czerwonej sproszkowanej papryki
2 łyżki oliwy
1kg przeciętych na pól cocktailowych pomidorków
sól, pieprz
1 łyża kaparów
posiekane liście bazylii

Składniki:

makaron farfalle ( wstążki)
oliwa z oliwek
1 pokrojona w plastry cebula
1 posiekana łodyga pietruszki
120g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
400g zielonego groszku
1 szklanka bulionu
sól, pieprz
80g masła
300g pokrojonych grzybów
świeżo utarty parmezan