Pikantne Penne

Składniki:

  • makaron penne
  • 1/3 szklanka oliwy z oliwek
  • 150g bekonu, pokrojonego w cienkie paseczki
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 kg pomidorów
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • 60g sera pecorino, startego
  • Wykonanie:

    Makaron ugotuj al dente. Rozgrzej oliwę na dużej patelni, przez ok. 5minu podsmażaj boczek, aż nabierze kruchości po tym czasie wyjmij go z patelni i odstaw na bok. Teraz na patelni podsmaż posiekany czosnek i papryczki chilli,gdy czosnek się zarumieni, dodaj obrane i posiekane pomidory oraz natkę pietruszki. Duś 15-20 minut. Na patelnie włóż z powrotem bekon, duś jeszcze 3 minuty. Sos wymieszaj z makronem i posyp startym serem.

    Smacznego!