Składniki:
- makaron penne
- 1/3 szklanka oliwy z oliwek
- 150g bekonu, pokrojonego w cienkie paseczki
- 2 czerwone papryczki chilli
- 5 ząbków czosnku
- 1 kg pomidorów
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- 60g sera pecorino, startego
Wykonanie:
Makaron ugotuj al dente. Rozgrzej oliwę na dużej patelni, przez ok. 5minu podsmażaj boczek, aż nabierze kruchości po tym czasie wyjmij go z patelni i odstaw na bok. Teraz na patelni podsmaż posiekany czosnek i papryczki chilli,gdy czosnek się zarumieni, dodaj obrane i posiekane pomidory oraz natkę pietruszki. Duś 15-20 minut. Na patelnie włóż z powrotem bekon, duś jeszcze 3 minuty. Sos wymieszaj z makronem i posyp startym serem.
Smacznego!
