Składniki:
- makaron Cannelloni
- ¾ kg szpinaku, może być mrożony
- 5-6 ząbków czosnku
- 1 opakowanie sera feta
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- dużą ilość startego żółtego sera
- pieprz
- śmietana
Wykonanie:
Makaron podgotowujemy przez ok. 5-8 minut . Szpinak kładziemy na patelnie, gdy powstanie z niego jednolita maź, dodajemy rozgnieciony przez praskę czosnek i fetę. Całość obficie doprawić pieprzem. Dodać łyżkę śmietany, całość wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Następnie nadziać makaron i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Masło roztopić w garnczku, dodać łyżkę mąki, całość energicznie wymieszać , podlewając ostrożnie mlekiem. Gotowym sosem polać makaron.
Zapiekać ok . 40 minut w tem. 180C.
Smacznego!
