Cannelloni ze szpinakiem

Składniki:

  • makaron Cannelloni
  • ¾ kg szpinaku, może być mrożony
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • dużą ilość startego żółtego sera
  • pieprz
  • śmietana

Wykonanie:

Makaron podgotowujemy przez ok. 5-8 minut . Szpinak kładziemy na patelnie, gdy powstanie z niego jednolita maź, dodajemy rozgnieciony przez praskę czosnek i fetę. Całość obficie doprawić pieprzem. Dodać łyżkę śmietany, całość wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Następnie nadziać makaron i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

Masło roztopić w garnczku, dodać łyżkę mąki, całość energicznie wymieszać , podlewając ostrożnie mlekiem. Gotowym sosem polać makaron.

Zapiekać ok . 40 minut w tem. 180C.

Smacznego!