Cannelloni zapiekane z bakłażanem

Składniki:

  • makaron Cannelloni

  • 1 kg bakłażanów pokrojonych na cienkie plastry

  • 1/4 szklanki bulionu

  • 1 duża posiekana cebula

  • sól

  • pieprz

  • 200 g mozzarelli

  • 3/4 szklanki mleka

  • starty parmezan

  • oliwa

Wykonanie:

Bakłażana pokrój w cienkie plastry, lub paski, posól i pozostaw na ok. 30 minut na papierowym ręczniku aby ob siąkł , po tym czasie podsmaż go na patelni ok. 5 minut na każdą partię. Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć do niego cebulę i gotuj aż zmięknie. Włóż plastry bakłażana, dopraw, wymieszaj delikatnie i zdejmij z ognia. Makaron ugotuj al dente. Gotowy dodaj do rondla z bakłażanem, całość przenieść do żaroodpornego naczynia nasmarowanego oliwą i posyp mozzarellą. Ubij w miseczce mleko z parmezanem i polej makaron.

Zapiekaj przez ok 15-20 minut w tem. 190C.

Smacznego!