Składniki:
-
makaron Cannelloni
-
1 kg bakłażanów pokrojonych na cienkie plastry
-
1/4 szklanki bulionu
-
1 duża posiekana cebula
-
sól
-
pieprz
-
200 g mozzarelli
-
3/4 szklanki mleka
-
starty parmezan
-
oliwa
Wykonanie:
Bakłażana pokrój w cienkie plastry, lub paski, posól i pozostaw na ok. 30 minut na papierowym ręczniku aby ob siąkł , po tym czasie podsmaż go na patelni ok. 5 minut na każdą partię. Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć do niego cebulę i gotuj aż zmięknie. Włóż plastry bakłażana, dopraw, wymieszaj delikatnie i zdejmij z ognia. Makaron ugotuj al dente. Gotowy dodaj do rondla z bakłażanem, całość przenieść do żaroodpornego naczynia nasmarowanego oliwą i posyp mozzarellą. Ubij w miseczce mleko z parmezanem i polej makaron.
Zapiekaj przez ok 15-20 minut w tem. 190C.
Smacznego!
