Składniki:
- makaron cannelloni
- 2 duże pomidory, lub puszka pomidorów w zalewie
- puszka kukurydzy
- 30dkg pieczarek
- mała cukinia
- 1 opakowanie 36% śmietany
- sól, pieprz, oregano, bazylia
- świeżo starty parmezan do posypania
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Do gotującej się wody wrzucić makaron i podgotować ok. 8 minut. Następnie wyjąć i osuszyć.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić warzywa pokrojone w drobniutkie paseczki, podsmażać ok 5-8 minut.
Doprawić.
Ugotowany makaron napełniamy powstałym farsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy śmietaną i posypujemy dużą ilością parmezanu.
Zapiekamy ok. 40 minut w tem. 180C.
Rada: aby makaron nie pękł napełniaj go chłodnym farszem. Do napełniania możesz użyć małej łyżeczki lub specjalnego „rękawa”.
Smacznego!
Cannelloni Wegetariańskie