Cannelloni Wegetariańskie

Składniki:

  • makaron cannelloni
  • 2 duże pomidory, lub puszka pomidorów w zalewie
  • puszka kukurydzy
  • 30dkg pieczarek
  • mała cukinia
  • 1 opakowanie 36% śmietany
  • sól, pieprz, oregano, bazylia
  • świeżo starty parmezan do posypania
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:

Do gotującej się wody wrzucić makaron i podgotować ok. 8 minut. Następnie wyjąć i osuszyć.

Na rozgrzaną oliwę wrzucić warzywa pokrojone w drobniutkie paseczki, podsmażać ok 5-8 minut.

Doprawić.

Ugotowany makaron napełniamy powstałym farsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy śmietaną i posypujemy dużą ilością parmezanu.

Zapiekamy ok. 40 minut w tem. 180C.

Rada: aby makaron nie pękł napełniaj go chłodnym farszem. Do napełniania możesz użyć małej łyżeczki lub specjalnego „rękawa”.

Smacznego!